Dades personals

La meva foto
Blog amb eines educatives Tania Ruiz

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Un dia dins de la universitat de visita




Bé ja he treballat amb flickr, cosa que fins ara no havia fet mai.

L’experiència ha anat molt bé ja que m’ha paregut molt interessant poder compartir les fotos amb tots els companys al igual que poder observar tots el treball de tots, ja que més o menys les fotos són prou paregudes pel que he vist. En un principi anava una mica perduda i per tant no ho manejava molt bé, però a poc a poc he anat agafant més pràctica. El que he fet ha sigut fer una xicoteta visita guiada per la UJI, ensenyant fotos de cada una de les facltats així com també llocs com el rectorat, o la biblioteca.

Despès de ficar les fotos he inclòs un breu comentari en cadascuna per a poder organitzar-les millor i anant mostrant el nom de cada edifici. I finalment, he pujat aquestes fotos al grup de clase de flickr per a que tots els companys pugueren vore-les com jo he fet amb les seues.

El que he après en aquesta pràctica ha sigut a part de com es pugen fotos a una pàgina, com ara Flickr, com poder organitzar-les, comentar-les, etc per a poder contar molt en molt poca lletra. Ja que estem acostumats a allargar els comentaris innecessàriament i mitjançant aquest treball s’observa com moltes vegades les coses breus expliquen molt més que altres.

dijous, 14 d’octubre del 2010

Cinc idees clau sobre la competència digital

๏1. -La competencia digital consiste en disponer de habilidades para buscar, obtener, procesar y comunicar información, para poder trasformarla en conocimiento.

๏2. -Para ello se utilizan técnicas y estrategias diversas siguiendo soportes de carácter (oral, impreso, audiovisual, digital o multimedia). Y esto requiere el dominio de lenguajes específicos básicos (textual, numérico, icónico, visual, gráfico y sonoro) y de sus pautas de decodificación y transferencia.

๏3. -Es necesario transformar la información en conocimiento, por ello se exige destrezas de razonamiento para organizar la información, relacionarla, analizarla, sintetizarla y hacer inferencias y deducciones de diferentes niveles de diferentes niveles de complejidad.

๏4. -Además como objetivo a la contribución del área en las competencias básicas del conocimiento del medio natural, social y cultural, es necesario utilizar las TIC para conseguir información y como instrumento para aprender y compartir conocimientos.

๏5. -Considerando las características tanto del área como del alumnado,
se utilizarán en todos los ciclos de la Educación Primaria, de forma
sistemática y progresiva, los procedimientos de búsqueda, selección y
análisis de la información, a través de las fuentes tradicionales y el uso de las tecnologías de la información y de la comunicación.

dimarts, 5 d’octubre del 2010

Anteriors blogs

Bé, parlant de blogs m'agradaria ficar també un exemple de blog educatiu. Blog en el qual vaig participar.(Cal esmentar que tot el que hi ha al blog no és al cent per cent de caràcter acadèmic ja que apareixen també algunes entrades una mica caseres). De totes formes aquesta va ser la meua primera indagació en aquest món, i per això m’ha paregut interessant, a l'hora que apropiada, comentar-la. La idea va sorgir del meu professor de l'optativa "Comunicació audiovisual" en E.S.O. Havíem de crear un blog i en aquest hauríem de fer comentaris de les pel•lícules que es tractarien a classe, així com de llibres, etc. El que es tractava fomentar, era tant l’expressió escrita, com l’aprenentatge amb les noves tecnologies. Per a açò, vam crear vídeos, un programa de ràdio que es va retransmetre i va ser gravat a la UJI, etc. El que es pot comprovar a través dels comentaris d’aquest blog, és que el professor mitjançant aquest nou mètode ens feia la correcció de les faltes i ens comentava que tal havíem fet el treball, o ens comunicava la pròxima feina per fer. Tot el treball en general va ser realment gratificant, però el que més il•lusió em va fer, va ser que al cap d'algun any d'haver realitzat el blog vaig rebre l'agraïment d'un alumne que em donava les gràcies pel comentari d'un llibre de Joan Plà(Mor una vida es trenca un amor). Segons em deia,com es pot comprovar en el comentari d'aquesta entrada, havia de presentar un treball precipitadament i aquest l'havia servit per traure una bona nota a català. A primera vista pareix que no haja servit de molt, ja que el que va fer en principi, va ser el nomenat “copia-pega” tradicional, però, el que millor em va fer sentir es que al finalitzar el comentari em deia que desprès de llegir l'entrada tenia moltes ganes per llegir el llibre que li havien demanat a classe, però que se'l llegiria en calma, ja que pensava que era molt interessant i volia treballar-lo millor. Pense que anècdotes com aquesta ens mostren l’objectiu real de blogs com els que estem començant a elaborar.

Deixe ací el link per si el voleu vore:
http://bloctaniaruiz.blogspot.com/

Per l'educació!

Comença ací, un nou blog educatiu, mitjançant el qual es tractarà d’abordar problemes relacionats tant amb l’ensenyança en general, com amb tot allò que aquesta comporta en particular.
Per tal de començar aquest nou repte, he cregut que era convenient informar-me primer sobre que era açò dels blogs educatius, per desprès poder aportar alguna cosa substanciosa, així que, això és el que he fet. I desprès d'observar una bona llista de blogs escolars de professors, del propi centre, etc, crec que es poden traure moltes idees de com enfocar un blog d’aquest tipus. En primer lloc, el que he entès és que realment el blog educatiu no s’enfoca cap a un ús privat, si no que el que es busca és la comunicació global utilitzant com a mètode les noves tecnologies. Aquests blogs tracten de difondre idees, situacions...,que es donen a l’aula o fora d’aquesta, per tal d’aconseguir que tot aquell que estiga interessat puga participar-hi en l’entorn educatiu, ja bé siga, donant el seu punt de vista, com aportant noves ideologies que crega que poden ser útils. Així també, es veu clarament els beneficis d’aquests blogs front a necessitats bàsiques en l’aprenentatge, ja que són vertaderament positius per millorar problemes vigents de fa molt de temps, com ara són la mancança de relació escola - àmbit familiar, o la necessitat de comunicació entre pares i fills, per millorar els resultats del alumnes.